"Volg ons op onze diverse social kanalen.
Fantastisch om in contact te komen met onze number one fans!"

Wat een mooie start!!

Het is het eerste klasse evenement dit jaar voor de jonge J/70 klasse in Nederland. Voor ons het eerste event buiten de vertrouwde eigen haven van Waterland Monnickendam waar deze winter volop is getraind met andere J/70 teams. Bovendien na jaren match racen waar we alleen maar in de auto of het vliegtuig hoefden te stappen, moeten we nu op pad met een eigen boot: traileren, tuigen, kranen, masttunen: wat een bijzondere hobby hebben we!

Reëel zijn

Zaterdagochtend varen we uit en spreken we de verwachtingen door: eigenlijk komt het neer op genieten, een goede sfeer en reëel zijn: we hebben een erg sterk veld en het is het eerste evenement, dus we moeten niet verwachten dat we gaan winnen, hoe fanatiek we ook zijn.

Race voor race dus. een beetje verbluft gaan we over de finish bij de eerste race: als eerste van onze vloot: wat is hier gebeurd?! We gaan ontzettend goed over de baan, ook als de wind verder aantrekt en we downwind bijna de 14 knopen aantikken: we hebben eigenlijk alleen nog maar in licht weer getraind deze winter! We gaan aan de leiding na 4 races en aan de wal staan er al teamgenoten juichend aan de kant en de team app staat al vol met trotse berichtjes!

Wij kennen de VUR allemaal als die fantastische seizoensopener: iedereen weer zien na de winter, de catering die top geregeld is en de band in de loods. We krijgen complimenten van alle kanten, wij voelen ons sowieso al winnaars, wat er ook gebeurd!

‘You win some, you loose some’

Zondag, we gaan weer los en deze dag is moeilijker. De eerste race van de dag is direct onze aftrekrace van het evenement: ‘You win some, you loose some’. Het committee heeft in ieder geval het gas erop, we kunnen zelfs niet eens even plassen tussendoor, dat kost bij een vrouwenteam toch echt wel wat meer tijd. De volgende races zijn wisselend, we kunnen niet helemaal onze eigen race varen en de wind zwabbert alle kanten op. Dat vergt focus en heel veel schakelen. Met gemengde gevoelens varen we terug naar de haven en dan blijkt dat we nog tweede zijn! We zijn heel blij met het resultaat zo aan het begin van het seizoen.

Het team is eind 2016 omgezet van match race team naar J/70 team: we hebben meer zeilers aangetrokken om te kunnen bouwen op een bredere groep goede wedstrijdzeilsters. Dit werd een dusdanige grote groep, dat de plannen uitgebreid zijn: het team komt naast de eenheidsklasse evenementen in binnen en buitenland ook uit namens de International Yacht Club Amsterdam in de Eredivisie Zeilen 2017!

Meet & Greet 13 mei

13 mei vanaf 14.00 uur zijn jullie van harte welkom op de Esplanade in Almere (parkeren bij het ziekenhuis), tijdens het eerste event van de Eredivisie Zeilen. Zien we je daar?

Photocredits: Laurens Morel – Salty Colours

Ps. Alle hulp is uiteraard welkom, supporten kan ook via onze crowdfunding pagina

Powered by
  • Amsterdam Boothuur
  • Henri Lloyd Nederland
  • Snowball
  • Biesterbos Logo
  • Famed
  • Zoetermeers Tandtechnisch Laboratorium
  • Villagepump
  • Dutch Solar Group
  • Bergans Logo.svg
  • IYCA

Latest video

Gaaf die Eredivisie!

Sponsor middag Famed