"Volg ons op onze diverse social kanalen.
Fantastisch om in contact te komen met onze number one fans!"
WK j/70 porto cervo

Voorbereiding WK J/70

We zijn er! Een voorspoedige reis via Duitsland en Zwitserland en van Genua met de ferry naar Sardinie. Sjansende Italianen ten overvloede, georganiseerde chaos, maar we zijn door de meting. Tot nu toe nog geen meter gevaren: te veel wind.

De reis

Eigenlijk kunnen we daar kort over zijn: 80 km/h is niet echt heel snel, met een boot er achter moet je af en toe in z’n drie de berg over en als je ’s nachts gaat rijden kun je in één ruk door naar Italie. We komen rond 14.15 uur aan in Genua, ruim op tijd voor de ferry. Na een koffietje gaan Nova en Fettje op jacht naar Italiaans ijs (zonder succes) en Milah gaat nog even aan het werk.

Pianobar of Show Lounge?

We vertrekken op hetzelfde moment als Rens en Gilbert en spreken dan ook af om voordat we gaan slapen nog even een drankje te doen in een van de barren op de ferry. De mannen zitten al en geven aan dat we naar de bar tegenover de show lounge moeten komen. Wij lopen die hele boot af maar vinden geen show bar: houden jullie ons voor de gek?! Maar nee, we blijken op twee verschillende ferry’s te zitten die toevallig op hetzelfde moment vertrekken naar dezelfde bestemming…..

Italiaanse charmeurs

We rijden als eerste de ferry af en rijden door naar Porto Cervo. Tegen de tijd dat onze mast staat is het meetterrein ook open. Iedereen die je spreekt van de organisatie zegt weer wat anders, dus uiteindelijk rijden we met eigen auto (blijkbaar niet de bedoeling) de boot naar beneden voor de meting. Ideaal, zo hebben we onze auto bij de hand zodat we de boot leeg kunnen maken voor de metingen.

Al snel komt er iemand naar ons toe dat er bij het gebied waar de mast gezet moest worden al boegstickers geplakt hadden moeten worden. Al snel zijn er vijf man bezig om de stickerman te zoeken zodat we door kunnen. De zeilen komen (na twee handtekeningen van een lokale zeilmaker op onze genakers, dat wordt twee biertjes ;)) soepel door de meting, net als alle safety checks. Alleen het anker is te licht, dus later nog even op jacht naar een kilo ankerketting.

De man die de kraan bediend voor de weging loopt alleen maar grappen te maken en de andere mannen zijn sneller dan wij om de boot door te duwen naar het volgende punt. Te water en alles weer aan boord leggen. Tijd voor lunch.

Dan op jacht naar de ketting. We lopen de loods in waar we J/70’s in en uit zien rijden en met wat hulp van google translate en Milah haar Italiaanse woordenschat komt er uiteindelijk iemand met een enorme betonschaar aanzetten om een stuk ketting af te knippen dat ergens in een hoekje ligt. Met het stukje ketting naar de meter en we zijn klaar.

Te veel wind

Zaterdagavond komen ook Sanne en Rikst aan. Op dit moment (maandag) is er nog niet gevaren: het waait te hard en ook voor morgen ziet de voorspelling er nog niet goed uit. We houden jullie op de hoogte, meer foto’s op facebook!

Trackback van jouw site.

Powered by
  • Bergans Logo.svg
  • Bsbp
  • Knzrv
  • Wavemakers

Latest video

Gaaf die Eredivisie!

Sponsor middag Famed