"Volg ons op onze diverse social kanalen.
Fantastisch om in contact te komen met onze number one fans!"
NK J/70 2018

U nadert een voorrangsrotonde…

Voorrang betekent in Amsterdam iets heel anders dan in de rest van het land. Rode lichten zijn niet relevant, haaientanden zijn prachtige geometrische vormen in witte verf op het wegdek gekliederd en klein wijkt zeker niet voor groot. Maar waar een fietser in Amsterdam nog wel enigszins aandacht en respect voor heeft, zijn andere fietsers. Auto’s willen zeker geen roestig barrel op hun strakke lak, een andere fietser daarentegen moet je met ontzag tegemoet treden. Zeker op een voorrangsrotonde in de spits in de stad.

Kan ik voorlangs? Moet ik hem voor laten gaan? De fietser van links heeft nog een aantal andere fietsers in zijn slipstream en dat betekent dat ik het hele treintje voorlangs  zou moeten laten gaan. Afgelopen weekend stelde ik mijzelf aan boord zo’n 50 keer per dag dezelfde vraag. Ik wachtte op een pufje, zette nog even harder aan op mijn pedaaltjes en gooide mijn roer om vlak voor de jongen op de fiets. Ik lag over de nieuwe boeg terwijl zijn voorwiel langs mijn achterwiel ging. Perfecte approach van de rotonde! Niet kijken, geen oogcontact maken. Ik hoor geen gevloek, de jongen draait zijn hoofd niet om terwijl hij mij voorbij gaat en stapt ook niet stiekem op de rem om mij te laten weten dat ik een asociale manoeuvre heb gemaakt. All clear. Dat was mooi geen asociale manoeuvre, dat was de perfecte tack! Een paar straten later komt er weer een situatie voorbij waarbij ik word ingehaald en afgesneden als de fietser voor mij naar rechts afslaat terwijl ik rechtdoor ga. Hou op denk ik in mijzelf als mijn hoofd alweer riedelt: ‘hoe was de overlap ontstaan, aan loef of aan lij’?

Drie dagen na het NK in Muiden zit ik alweer rustiger op mijn fiets. Behalve ik, ziet er niemand een layline in het rakje tussen de bakker en de stopstreep, dus ease up babe; het wedstrijdseizoen zit erop. Het was echt close racing met 22 J70’s in de vloot. Zelden voer je alleen op de finish af en vaak genoeg moest je er pas ’s middags achter komen hoeveelste je in een bepaalde wedstrijd geworden was, ondanks dat je toch echt eenheidsklasse vaart. Met oud Olympiërs, VOR racers en profs op de baan hebben we het echt niet slecht gedaan. Met onze 6e plek zijn we ontzettend tevreden, maar meer nog met de teamperformance die even los staat van de resultaten. Wat zijn we dit jaar goed op elkaar ingespeeld geraakt! De communicatie aan boord gaat vlekkeloos, we moeten zoeken naar handlingsfouten en de boot ging hard!

Zeilen voor Amsterdam in de Eredivisie en daarnaast de mooiste events uit de reguliere kalender meepakken met een geleende boot, was dit jaar echt niet mogelijk geweest zonder alle lieve mensen die een duit in ons zakje hebben gedaan. BEDANKT! Enne dat wedstrijdseizoen mag dan over zijn, we gaan gewoon door deze winter, zodat we volgend jaar élke eredivisie op het podium dansen!

Met een zoen van She Sails!

Powered by
  • Bergans Logo.svg
  • Bsbp
  • Knzrv
  • BPD

Latest video

Gaaf die Eredivisie!

Sponsor middag Famed