"Volg ons op onze diverse social kanalen.
Fantastisch om in contact te komen met onze number one fans!"
She Sails EK J/70 2021

She Sails naar het WK

Het is maart 15:55 uur in de middag. Tamar zit achter haar computer, klaar om dat veel gewilde EK ticket te bemachtigen. 5 min later.. she got it! Een inschrijvingsbevestiging voor het EK in Hyeres dat binnen no time volgeboekt zat. Dat zegt maar weer hoe populair de klasse nog steeds is in Europa.

Met nieuwe teamleden, geen COVID restricties en een EK inschrijving op zak, belooft dit een mooi seizoen te worden.

Maar wacht even. Fettje heeft bij de WK organisatie een wildcard voor ons team weten te ontfutselen. Het gaat om het WK in Monaco eind dit jaar waar slechts 100 boten mee doen op basis van selectie. Waar het niveau hoog ligt vanwege het grote aantal professionals en er bijna geen enkele vrouw van start gaat.

Een korte discussie later wordt besloten om het WK te gaan varen. We gaan voor de uitdaging in een veld vol met pro’s, snelle boten, nieuwe zeilen en weinig wind. Werk aan de winkel dus.

Gelukkig gaat dat goed komen en wel vanwege dit volgende sterrenteam:

  • Tamar Meibergen: de Gandalf van het team. Zij tovert met haar onderhandelings skills en gunfactor overal hulp en spullen vandaan. Ze zet zich 200% in als het gaat om klussen, papierwerk en trim. En bovenal doet ze goed werk als voordekker en zeehond.
  • Milah Wouters: Als onze jib trimmer zorgt Milah ervoor dat de boot zo snel als maar kan gaat. Zeker nu er een set nieuwe zeilen is geschonken door Maarten Jamin. Daarnaast houdt Milah, zoals het een consultant betaamd, de dames in het gareel zodat het geen ellenlange klus en trainingsdagen worden.
  • Rixt van der Ende: Rixt staat naast haar nachtshifts in het ziekenhuis al het hele jaar in de sportschool zodat ze extra goed de gennaker kan trimmen mocht er toch per ongeluk een mistral waaien in Monaco.
  • Irena Doets: Irena is als meest intelligente vrouw verkozen tot tacticus. Ze is namelijk dit jaar niet alleen bezig om haar kennis te verbreden in haar MBA, maar ook aan het leren over de tactiek in Monaco. Als bijkomstigheid fungeert ze ook nog goed als spinnen verdelger dit jaar.
  • Nienke Jorna: Als newbie in de groep wordt haar een belangrijke taak als stuurvrouw toevertrouwd. Gelukkig vindt ze snel haar draai in het reilen en zeilen van het team.

Omdat het een licht weer WK is, wordt het belang van goede spullen des te groter. Ongeveer de helft van de voorbereiding zit hem in klussen aan de boot. Daarnaast worden er dit jaar vanuit het team en Muiden flinke investeringen in de boot gedaan. De nieuwere zeilen vragen bijvoorbeeld om andere mast settings, waarvoor nieuwe verstaging nodig is. En oh ja, de antifouling is misschien ook niet zo fijn. Gelukkig helpt Wim ons regelmatig om onze spullen piekfijn in orde te krijgen.

Last, but not least, wil ik deze gelegenheid nog even aangrijpen om Maarten Jamin duizendmaal te bedanken. We zijn ontzettend blij met de zeilen en beloven het onderste uit de kan te halen om ze eer aan te doen.

Trackback van jouw site.

Powered by
  • Bergans Logo.svg
  • Bsbp
  • Knzrv
  • BPD

Latest video

Gaaf die Eredivisie!

Sponsor middag Famed