"Volg ons op onze diverse social kanalen.
Fantastisch om in contact te komen met onze number one fans!"
nrw cup She Sails J/70

Op z’n Duits

“Het lange Hemelvaartweekend verloopt droog, zeer zonnig en warm met maxima die oplopen richting 25 graden. Watersporters komen dit weekend aan hun trekken, er staat voldoende wind.”

Luisterend naar deze weersvoorspelling op de radio rijden we richting Lelystad waar we de NRW Cup, een Duits evenement, gaan varen. Hoewel het evenement door ons buurland georganiseerd wordt, vindt het plaats op voor ons vertrouwd water. Met zeventien teams, waarvan dertien Duitse en vier Nederlandse, aan de start en ‘Middellandse Zee zeilcondities’ in het verschiet: zon én wind, belooft het een fantastisch zeilweekend te worden.

Waar is die talenknobbel?

Tamar heeft eerder deze week de boot met de hulp van twee She Sails supporters overgevaren naar de haven van Flevo Marina vanuit Waterland Monnickendam. Bij het binnenrijden van de haven wanen we ons voor ons gevoel in Duitsland: onze boot ligt ons op te wachten tussen de Duitse J/70’s en overal om ons heen zien we grote auto’s en campers met Duitse kentekens. Duits is dé voertaal tijdens het evenement en dus wordt de schippersbriefing in deze taal gedaan en worden eventuele protesten in het Duits afgehandeld. Helaas hebben wij geen talenwonder in ons midden… De woorden ‘protest’, ‘stuurboord’ en ‘bakboord’ blijken redelijk overeen te komen, dus we redden ons wel!

Na het wedstrijd klaar maken (lees: alle overbodige dingen uit de boot, de mast tunen, de trainingszeilen vervangen door de wedstrijdzeilen, flessen water vullen) van de boot, gaan we het water op. Bij het uitvaren spreken we, zoals we dat bij ieder evenement doen, onze verwachtingen door. Omdat we dit evenement weer in een andere samenstelling varen en we niet goed weten hoe sterk de Duitse teams zijn, willen we in ieder geval fanatiek varen en zorgen dat de sfeer aan boord goed is. Daarnaast natuurlijk genieten!

Op de eerste dag varen we twee lange wedstrijden. De boat handeling gaat soepel, het blijkt dat een andere teamsamenstelling niet hoeft uit te maken. Iedereen weet wat er moet gebeuren op welk moment en daarom heerst er ook nu weer rust aan boord. Door een combinatie van niet altijd optimale snelheid, een slechte start en een aantal keren aan de verkeerde kant van het veld zeilen, verliezen we plekken en eindigen we met meer boten voor dan achter ons. Op de tweede dag varen we drie wedstrijden en is het tropisch warm. De starts gaan een stuk beter dan op de eerste dag, echter hebben we vandaag wat problemen met schakelen bij deze lichtweercondities. Tussen de wedstrijden hebben we door lange pauzes genoeg tijd om bij te bruinen in bikini. Zaterdag varen we vier races. Er staat meer wind en we beginnen de dag scherp: goede starts en ook onze snelheid is beter dan op de eerste twee dagen, we gaan hard en eindigen steeds vooraan in de fleet bij de bovenboei. Bij een van de wedstrijden lukt het ons een derde plaats te bemachtigen!

De NRW Cup wordt afgesloten met een Duits diner inclusief braadworst en bier. Genieten!

Volgende week varen we het EK in Hamble, blijf op de hoogte via onze Facebook pagina!

Ps. Vind je het tof wat we doen en wil je graag je steentje bijdragen? Alle hulp is welkom, een donatie kan via deze pagina

Powered by
  • Bergans Logo.svg
  • Bsbp
  • Knzrv
  • Wavemakers

Latest video

Gaaf die Eredivisie!

Sponsor middag Famed