"Volg ons op onze diverse social kanalen.
Fantastisch om in contact te komen met onze number one fans!"

Mast-perikelen

De kop is eraf! Voor het eerst J/70 NK plannen we een weekend op onze thuishaven Waterland om te trainen en de boot in orde te maken. Dan merken we pas hoe roestig die kennis en handigheid is! Vijf vrouwen in de weer met latten, baco’s, spanningsmeters, emmers: voor de ligplaatshouders die over de steigers lopen vast een mooi schouwspel.

Op zaterdag is het vooral snel het water op om nog een beetje uren te kunnen maken in de nieuwe setting. De omstandigheden zijn licht en voor Volendam draaien we in een klotsbak onze rondjes om de tonnen. We lachen ons vooral rot om de beperkingen van de klasse regels. We komen uit het match racen waar (bijna) alles mag, waar we eigenlijk constant over boord hangen en de boot goed laten rollen door aan de mast te hangen etc. Op de video’s blijkt wel dat vooral Nova, de voordekker, haar weg moet zoeken nu. Sanne haar voorstel om dan de mast maar onder stroom te zetten gaat ons wel wat ver.

Meten is weten, toch?

De rest van het weekend maken we de to-do: boot poetsen, stickers plakken, merkjes zetten en: de mast tunen. Dat is ontzettend lang geleden en duurt dan ook behoorlijk lang voordat we tevreden zijn. Meten is weten. Op zondag doen we nog 1 poging om naar buiten te gaan, maar bij de havenuitgang maken we weer rechtsomkeert: geen wind. Gelukkig schijnt de zon!

Het NK

Een ontzettend sterk veld staat ons te wachten op het J/70 NK. Top, hoe beter de tegenstanders hoe beter je zelf wordt! Een fantastische mix van sportboot zeilers, Eredivisie teams, grote-boten zeilers en zelfs een aantal pro’s. We moeten aan de bak!

De uitslagen gaan alle kanten op, in het hele veld gelukkig. We varen 12e plekken, middenmoot, maar ook een bullet na een jump start. De zesde en laatste wedstrijd besluiten we de stagspanning te verlagen. Even de gemiste shift van 15 graden daargelaten houden we het er maar op dat dat een slechte move was: laatste, oeps! Aan de kant blijkt het aantal slagen in de tuning guide niet helemaal te kloppen met de spanning op het wand. Meten is weten?

We staan op plek negen na dag 1 en zo sluiten we het evenement ook af. De boot loopt op dag twee beter. De teams zitten dicht bij elkaar en we doen goed mee. We maken nu de plannen voor het komende seizoen, maar 1 ding kunnen we wel vast stellen: dit wordt mooi! De hele winter gaan we trainen vanuit onze thuishaven Waterland Monnickendam, waar J/Club en de Keelboat Academy trainingen met toptrainers organiseert! Op de wedstrijddagen zul je ons ook op het startschip kunnen vinden.

 

Powered by
  • Bergans Logo.svg
  • Bsbp
  • Knzrv
  • Wavemakers

Latest video

Gaaf die Eredivisie!

Sponsor middag Famed