"Volg ons op onze diverse social kanalen.
Fantastisch om in contact te komen met onze number one fans!"
J/70 Europeans She Sails

Knallen op de Solent

Boot afgetuigd en vastgesjord, tas volgepakt met zomerse kleding en een verdwaalde thermolaag: op naar het EK J/70 bij Hamble-le-Rice! Zo begon het vorige week zaterdag. Die zomerse kleding kan weer rechtstreeks de kast in nu bij terugkomst, want het was guur!

Waar is die Solent?

Harde wind en golven kenmerken het event waar 42 J/70’s aan de start komen. Met deze boot en dit team nog niet in zo’n veld gevaren en met dit soort omstandigheden sla je een training toch vaak even over ;).  Zo ook op de practice day: boten varen naar buiten en komen weer naar binnen, als wij uitvaren vinden we het ook wel prima en keren terug nog voor we de Solent hebben gezien: dat komt dan morgen wel!

Gekkenwerk

Het comité gaat naar buiten en houdt ons via een whatsapp groep op de hoogte. We hebben een beetje medelijden met ze terwijl we nog een slok van onze cappuccino drinken. Om 13.00 uur komt het comité terug van het water en wordt de knoop doorgehakt: gekkenwerk, we blijven binnen. Nog steeds die Solent niet gezien (voor de meeste van ons dan ;))! Op naar Portsmouth waar we dan eindelijk het beruchte water zien. Via een bekende die bij BAR werkt en bij de 20% hoort die in Portsmouth zijn gebleven, kunnen we daar even kijken bij de home base. Er is natuurlijk niet veel meer, maar toch gaaf om even te kijken en verhalen aan te horen!

De dagen erna blijft de wind doorzetten. Regelmatig berichten als ‘we zitten aan de rand van het klasse limiet (25 knopen)’ waarbij wij toch zo’n vermoeden hebben dat we er regelmatig over heen zitten en na twee races worden we inderdaad ook weer naar binnen gestuurd omdat het te hard waait. Gaaf is het wel om zo over die golven te knallen, tenminste als alles goed gaat ;).

Hard werken en veel leren dus! Upwind gaan we erg goed mee, in de handling maken we nog te veel fouten. In de goede races laten we zien dat we prima meekomen in de top 20, dus tussen de pro’s: more to come!

Meer foto’s en berichten staan op facebook!

Het eerst volgende event is de Eredivisie Zeilen in Aalsmeer van 30 juni tm 2 juli, komen jullie ons aanmoedigen?!

Ps. Niet alles is helemaal heel gebleven, alle kleine beetjes helpen. Heb jij onze Gofundme pagina al gevonden?

J/70 Europeans Hamble - She Sails

Photocredits beide foto’s: Paul Wyeth

Powered by
  • Bergans Logo.svg
  • Bsbp
  • Knzrv
  • Wavemakers

Latest video

Gaaf die Eredivisie!

Sponsor middag Famed