"Volg ons op onze diverse social kanalen.
Fantastisch om in contact te komen met onze number one fans!"

Heel veel boat handling

Zaterdagochtend op de fiets naar het station vroren onze vingers al van onze handen af. Het wordt nu echt koud, des te meer reden om hard te varen om het weer warm te krijgen! 
Om 10 uur tijdens de briefing bij Waterland in Monnickendam werd nog even een laatste kop thee gedronken om zo warm mogelijk aan de training te beginnen. 


We voeren zaterdag met z’n vieren. Een van ons had ooit op een J/70 gevaren, verder was het voor ons allen nogal een onbekende boot. Daar kwam nog bij dat we nog nooit in deze samenstelling hadden gevaren, dus waren we benieuwd wat ons te wachten stond.

Boot op boot situaties, maar waar zijn die boten? 😉

Er voeren 6 andere boten mee in deze race training op een kort up-down baantje met een korte startprocedure zodat er 8 wedstrijdjes konden worden gevaren die dag. 
Waar de andere teams focus hadden op boot-tot-boot situaties, zijn wij niet echt veel boten tegen gekomen op de baan.

We hadden alle vier al een tijdje niet in een boot gezeten dus het was weer even inkomen. Bij ons lag de focus vooral op het leren kennen van de boot en boothandeling. 
Het was ontzettend leerzaam om met zoveel goede en dezelfde boten om je heen te varen. We konden goed vergelijken hoe we voeren op het gebied van hoogte en snelheid. We hebben ook goed kunnen zien hoe de taakverdeling is op andere boten en hoe zij bepaalde situaties aan pakken.

Stappen maken

Onze leercurve ging steil omhoog. In de ochtend zijn we vooral bezig geweest met wie wat precies moest doen in de boot en op welk moment. In de middag groeide iedereen meer in zijn positie en merkten we dat alles steeds beter ging. We kregen echt gevoel voor de boot waardoor er grote stappen gemaakt konden worden en we tijdens het gijpen en overstag gaan beter onze snelheid konden behouden. We kregen de handigheidjes wat beter door waardoor de hoists en drops soepeler en sneller gingen. In de middag hebben we nog een beetje door gewisseld in posities. Dit was ook weer leerzaam, omdat je er zo beter achter komt wat iemand anders in een bepaalde positie van je nodig heeft en wat juist niet.

Al met al was het een hele leuke en vooral leerzame dag met mooie zeilcondities en zelfs af en toe een zonnetje. Er moeten de komende tijd nog veel stappen gemaakt worden, maar er is al een goed begin gemaakt en natuurlijk zijn er heel veel teamgenoten die de J/70 al veel beter kennen. Over 2 weken zitten we weer in de boot en krijgen we training van Wouter Kollmann, waar we heel veel zin in hebben!

Trackback van jouw site.

Powered by
  • Bergans Logo.svg
  • Bsbp
  • Knzrv
  • BPD

Latest video

Gaaf die Eredivisie!

Sponsor middag Famed