"Volg ons op onze diverse social kanalen.
Fantastisch om in contact te komen met onze number one fans!"
eredivisie veere j70

Eredivisie Zeilen in Veere

Het is tijd voor speelronde vier van de Eredivisie Zeilen op het Veerse Meer bij Veere, een pittoresk historisch stadje in het zuiden van Zeeland. Een eind rijden, maar de moeite waard: wat een toplocatie voor een zeilevenement!

Dobberen op het Veerse meer

Op de eerste dag varen Sanne Crum, Tamar Meijberen, Nova Huppes en Rixt van der Ende. Na de schippersbriefing gelijk het water op, want wij zijn ingedeeld voor de eerste start. Omdat er op vrijdagochtend vrijwel geen wind is, wordt de eerste wedstrijd uitgesteld en bespreken wij al dobberend onze doelstellingen. Aan het eind van de ochtend is er helaas nog steeds geen zicht op betere wind en wordt besloten voorlopig terug te gaan naar de kant. Daar dan maar op een andere manier de competitie op een andere manier aangaan: door het spelen van kaartspelletjes bij Jachtclub Veere tijdens een enorme regenbui. Gelukkig ligt ons talent meer bij het zeilen dan bij het spelen van kaartspelletjes…

eredivisie zeilen veere

 

 

 

 

 

 

 

Geen fouten maken

In de loop van de middag neemt de wind toe en kunnen er op de eerste dag van deze vierde speelronde toch nog twee flights gevaren worden. Tijdens de wedstrijden realiseren wij ons weer wat het raceformat van de Eredivisie zo spannend maakt: omdat de wedstrijden zo kort (maximaal twintig minuten) zijn, kun je je geen enkele fout permitteren. Door één verkeerde slag of een te late start is het al bijna onmogelijk om vooraan te eindigen. Door beide races niet foutloos te varen, eindigen wij deze dag dan ook met een derde en een vierde plek.

Yes, een eentje!

Op de tweede en derde dag varen Rikst Dijkstra en Sanne Akkerman in plaats van Sanne Crum en Tamar Meijbergen. Na kort uitstel wegens instabiele wind kunnen we deze tweede dag veel wedstrijden varen. Met veel windshifts is het strategisch en tactisch uitdagend zeilen. Door bijna foutloos te varen en goede beslissingen te maken is het ons gelukt om tijdens een groot deel van de wedstrijden bij de eerste helft te eindigen. Tevreden met onze resultaten op de tweede dag, inclusief een eentje, sluiten we de dag samen met een aantal andere teams af met een barbecue bij Zeilschool Het Veerse Gat.

eerste in de vloot eredivisie zeilen j70

Op naar het linker rijtje

Op de zondag kan er zonder uitstel gestart worden. Opnieuw een uitdagende dag met wisselende wind en voor ons ook wisselende uitslagen. In het eindklassement van de vierde speelronde eindigen wij op een negende plek. Niet alleen voor ons team waren de uitslagen zo wisselend en dat resulteerde in een steeds veranderend eindklassement, spannend! Gefeliciteerd Almere Centraal, Jachtclub Scheveningen en VWDTP Groningen met het behalen van de eerste, tweede en derde plek!

De finale van de Eredivisie Zeilen vindt plaats van 6 t/m 8 oktober bij De Kaag, dan gaan wij strijden voor een plekje in het linker rijtje!. Komen jullie ons aanmoedigen?

Foto’s: Jasper van Staveren

Meer foto’s zijn ook te vinden op onze facebook pagina!

Trackback van jouw site.

Powered by
  • Bergans Logo.svg
  • Bsbp
  • Knzrv
  • Wavemakers

Latest video

Gaaf die Eredivisie!

Sponsor middag Famed