"Volg ons op onze diverse social kanalen.
Fantastisch om in contact te komen met onze number one fans!"
She Sails EK J/70 2021

Eindelijk weer zeilen!

Het duurde even, maar dan heb je ook wat!

Na maanden wachten op het verlossende woord van Mark Rutte, mochten we eindelijk weer gaan doen wat we het liefste doen. We begonnen ons toch echt zorgen te maken of we ooit nog met z’n vijven in de boot zouden varen dit seizoen. Gelukkig was het nu eindelijk zo ver! Inmiddels is team She Sails een aantal kinderen rijker, waren er wat vage hobby’s opgestart en begonnen onze vriendjes te wennen aan het feit dat we elk weekend vrij waren en we eindelijk mee konden naar schoonmoeders, eindeloos konden bankhangen en rondjes lopen. Helaas voor hen werden ze in de weekenden weer aan hun lot overgelaten, want wij mochten eindelijk weer uren op het water gaan maken, althans, dat dachten we.

Want eerst moest er geklust worden, aangezien de boten nog steeds in diepe winterslaap verkeerde en we deze week naar het EK gaan in Kopenhagen. In verschillende weekenden hebben we de Hollandsche Liefde weer wat liefde gegeven. Dit hebben we uiteraard niet alleen met ons team gedaan, maar ook met veel hulp van Eric en Wim, die gelukkig wel heel goed wisten waar we dingen moesten zoeken en vinden. De boot heeft weer een mooie laag antifouling gehad, wij zijn inmiddels kampioenen lijntjes splitsen en sommige bootonderdelen zijn vervangen. Uiteraard is er ook flink gepoetst, hebben we alle administratie die nodig was op orde gemaakt en een leuke accommodatie in Kopenhagen geregeld. Aan de boot zal het dus niet liggen, nu wij nog…..

Naast al dat klussen konden we gelukkig ook wat uren op het water maken, dat was flink nodig, want onze zeilskills waren wel heel erg roestig. Waar we de eerste paar keren nog wat onwennig door de boot geslingerd werden, flink wat van elkaars ellebogen hebben gekopt en onverklaarbare blauwe plekken hebben opgelopen ging het na een aantal dagen al een stuk beter. Tijdens trainingsdagen met goede wind en een lekker zonnetje raakten we weer goed op elkaar ingespeeld en kregen we de boat handeling weer onder controle. Dat is maar goed ook, want veel tijd hadden we niet: we zijn inmiddels in het prachtige Kopenhagen. De voorspellingen zijn goed en wij hebben zin om over de baan te vliegen!

Zaterdag is de boot opgetuigd en ingemeten. Op zondag is er nog een laatste trainingsrondje gedaan en na de practice race op vandaag varen we van dinsdag tot en met zaterdag de wedstrijden. Met 118 deelnemende boten wordt het vast een gezellige en chaotische bedoening op de startlijn! We kijken uit naar een mooie zeilweek met lekker weer waar we gaan knallen met zijn allen en een hoop gezelligheid, want we zijn niet het enige Nederlandse team die mee doet.

We houden jullie op de hoogte!

Trackback van jouw site.

Powered by
  • Bergans Logo.svg
  • Bsbp
  • Knzrv
  • BPD

Latest video

Gaaf die Eredivisie!

Sponsor middag Famed