"Volg ons op onze diverse social kanalen.
Fantastisch om in contact te komen met onze number one fans!"
eredivisie zeilen roermond

De laatsten zullen de eerste zijn

Elke vriendengroep telt er wel een. Zo eentje die spreekwoorden verdraait, verandert of alleen de klok heeft horen luiden. Vaak weet men wel toch wel wat de verbasteraar in kwestie bedoelt. Het spreekwoord van dit weekend was: de laatsten zullen de eersten zijn.

Het maakte werkelijk geen pannekoek uit: kwam je als laatste over de start? Moest je een rondje draaien? Of koos je -in het geval van Roermond- voor het vrijwillig draaien van twee? De kans was groot dat je als eerste finishte. Je had met je ogen dicht over de baan kunnen gaan, continue in headers kunnen doorvaren of -in het geval van de Braassem- midden in het downwind rak je grootzeil kunnen droppen: totaal niet relevant voor de uitslag.

Op de kant bij Zeilvereniging Maas&Roer werd de sfeer onder de Eredivisie zeilers er niet minder om. Na enige tijd ontstonden er bijna illegale gokpraktijken: de J70’s met verschillende kleuren in de main werden vanaf de wal omgedoopt tot ‘de roodharige cavia’, en ‘de kortharige cavia’ en de race naar de finish kon beginnen nadat er gul werd ingezet en de hoge hoed door elkaar werd gehusseld. Het was alsof je 5 cavia’s los liet op een up&down wind parcour en we compleet random zouden afwachten welke cavia als eerste door het tunneltje zou rennen wat behoorlijk leek op het tochtstrookje wind dat af en toe onder de brug doorkwam. Na het ronden van de bovenboei was het vooral spannend om te zien welke cavia als eerste de oversteek durfde te maken: wie zou dwars door het midden durven te gijpen, zonder enig signaal van wind? Je zou denken dat zeilers gefrustreerd van het water kwamen, maar niets dat daar op leek.

blog_roermond_content

Wellicht hadden de opblaasbeesten, supboards, 0.0 biertjes, eindeloze zon en vakantiegevoel in Limburg daar iets mee te maken. Spelen in het water, stootwilletje drijven en klimmen op de gateboeien, het voelde als twintig jaar geleden. Met 40 man op een Roermonds terras hangen en pogingen doen om te blenden met het lokale zaterdagavond volk, mislukten jammerlijk. Team Heeg vond het heel belangrijk om te onderzoeken of er buiten Friesland en de Baarsjes in Amsterdam ook kapsalons bestonden. Foto’s uit de nacht van zaterdag op zondag bevestigden dit.

Met een kater nog 1 potje eruit knallen op zondag, dat lukte. Tel daar een goede zeildag van de vrijdag bij op en we mogen ons bijna-Amsterdamse-broertje uit Uitdam feliciteren met de minste punten! Gelukkig heeft de juiste cavia gewonnen. De locals volgden op de tweede plek.

Hebben we nog iets geleerd?

–        In de Limburgse bitterballen zit veel meer vlees dan de Amsterdamse

–        Roermond heet zo omdat het riviertje de Roer uitmondt in de Maas

–        In Roermond hebben ze het IAMSTERDAM klimtoestel gejat met een mondje erachter

–        Als je tactische fouten maakt op een meertje zonder wind maakt dat niks uit

–        Het ijs van Clevelt, of Clingel, of Clepelt, is lekker dan het IJscuypje in Amsterdam

Onze ‘stay out of trouble’ missie hebben wij volbracht, nadat we het in Almere iets te bont hadden gemaakt. Met 0 vlaggen zijn we lief geweest voor onze medezeilers en zijn we met de mooiste club van NL -Amsterdam- op een 7e plek geëindigd. Alex & team, veel dank voor jullie geduld op het startschip, lieve vrijwillgers, bedankt voor een topontvangst!

De nieuwe teamshirts gaan de was in, op naar Aalsmeer. Komend weekend varen we ook nog even tussendoor de Women’s League van de Sailing Championsleague in Kiel!

Kus van She Sails!

Powered by
  • Bergans Logo.svg
  • Bsbp
  • Knzrv
  • BPD

Latest video

Gaaf die Eredivisie!

Sponsor middag Famed