"Volg ons op onze diverse social kanalen.
Fantastisch om in contact te komen met onze number one fans!"
j70 eredivisie evaluatie

All clear, all clear!

Hoe groot is jouw bank? Is het een 2 of 3 zits? Is ie lekker zacht en comfortabel? Kan je er lekker in wegzakken? Neem hem even in gedachten. Stel je jouw bank voor en ga met je bibs net op het randje zitten. Stel je voor dat:

– We naast jou nog 4 mensen proppen
– We de bank af en toe flink naar achter trekken en weer naar voren duwen
– We om de zoveel tijd een goed gevulde emmer water in je gezicht gooien
– We schreeuwend van je verwachten dat je je tenen aantikt terwijl je moet blijven zitten
– We eens in de zoveel tijd een elleboog in je gezicht rammen
– We van je verwachten dat je zo blijft zitten, ook als het regent, vriest of als je kramp krijgt

En dat we je dan vragen om te focussen op je eigen taak en je niet te veel te bemoeien met de mensen die letterlijk bij je op schoot zitten. Denk je dat je het dan nog heel lollig hebt met de andere vier mensen naast je, na een dag, een weekend, of na een volle week?

Of… na 97 wedstrijden?

Elk team, of het nu een team op kantoor is, een volleybal team is of je relatie met je familie; elk team is gebaat bij goede communicatie. Maar op het moment dat je lief en leed met elkaar deelt, elkaars plasemmer leeg gooit en dagenlang op 2 vierkante meter doorbrengt zonder elkaar in de haren te vliegen, dan ben je hoe dan ook een topteam. Kan het nog erger, en de verdraagzaamheid nog groter?

Ja. Het allerergste wat je je kan bedenken is mij inmiddels niet een, maar twee keer overkomen. Het verhaal begint een hoog Patricia Paay gehalte te krijgen…maar het verschil hierbij was: het ontvangen was niet vrijwillig. In elk team heb je er wel een paar: mensen met een zwakke maag op zee. De eerste keer was tijdens een NSR offshore richting Engeland. Het was pikkedonker. Ook hoorde je weinig met 30 knopen tegenwind in de rail. De geur van Twix was het eerste signaal. Ik dacht dat er een zakje reepjes werd doorgegeven in de rail. Lekker, dacht ik nog. Totdat ik merkte dat er geen chocola werd doorgegeven, maar overgegeven. Over: Moi. Ik. Mijzelf.

De tweede keer? Was overdag, wederom 30 knopen upwind. En dit keer zat ik weer naast iemand die zijn mond niet dicht kon houden. Het verschil was nu dat er een brandende hete zon op mijn zwarte zeilpak brandde en het geen offshore was waar je even uit de rail sprong voor een puts water. Ik bedoel: Patricia Paay zat nog in bad. Valsspeler.

Tips? Jazeker: Kies je plek aan boord niet op basis van functie
1. Who cares dat je niet kan voordekken: zo zit je altijd aan loef van iedereen in de rail
2. Is je buurman linkshandig? Voorkom een elleboog en ga er rechts van zitten
3. Wil je nooit iemands plasemmer leeggooien? Word stuurman!

En verder? Leren incasseren! Van de boot, van moeder natuur en van je teamgenoten. Ga er maar vanuit dat het shitty wordt, ook al denken je vrienden en collega’s dat je met een glas rosé in je handen over de plas cruist. En heb je inderdaad gezeik? Geef je team na elke wedstrijd 5 minuten de tijd om shit te ruimen en geef je team vervolgens na elk seizoen een uurtje de tijd om de boel weer flink te bemesten voor volgend jaar.

Maar Great Lord wat vinden we elkaar toch lief!
(En die jaarevaluatie? Die ging goed, iedereen leeft nog).

*Goddank voor de winterstop*

Ps. We hebben nog een paar kalenders, op =op! Bestellen kan hier

Trackback van jouw site.

Powered by
  • Bergans Logo.svg
  • Bsbp
  • Knzrv
  • BPD

Latest video

Gaaf die Eredivisie!

Sponsor middag Famed